Bivši kapiten Ajaxa priredio navijačima veliku izdaju

Vratio se u domovinu

Bivši kapiten Ajaxa priredio navijačima veliku izdaju

Holandski fudbaler Siem de Jong će u ovoj sezoni ponovo igrati u domovini.

Ovaj 27-godišnjak je danas zvanično predstavljen u PSV-u, za koji će nastupati kao posuđen igrač iz Newcastlea.

Ono što je interesantno jeste da je De Jong u bliskoj prošlosti s mnogo uspjeha nosio dres najvećeg PSV-ovog rivala Ajaxa, za koji je u periodu od 2007. do 2014. godine odigrao 168 utakmica i postigao 57 pogodaka. Prethodno je prošao i omladinske selekcije kluba iz Amsterdama, a u Ajaxu je bio toliko cijenjen da je jedno vrijeme bio kapiten prvog tima.

De Jong je prije dvije godine potpisao za Newcastle za 9 miliona eura, ali se na St. James Parku nikada nije uspio izboriti za značajniju ulogu u timu, pa je promjena kluba bila i očekivana, s tim da je malo ko očekivao da će završiti u redovima PSV-a.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Siem de Jong će u novom klubu sarađivati sa svojim bratom Luukom, koji važi za najboljeg napadača PSV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi