Bivši ljubimac Hordi zla ima novi klub

Otišao daleko od Balkana

Bivši ljubimac Hordi zla ima novi klub

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Damir Kojašević je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a od danas ima novi.

Donedavni fudbaler Vojvodine, s kojom je raskinuo ugovor početkom 2018. godine, skrasio se u Šahtar Karagandiju koji se takmiči u kazahstanskoj Premier ligi.

Za Kojaševića ovo nije prvi put da stiže u Kazahstan jer je u prošlosti već nastupao za Astanu čiji je član bio od 2012. do 2015. godine, ali je pretežno boravio na posudbama.

Kojašević je proteklih godina igrao u Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji gdje je nosio dresove Mladosti iz Podgorice, Vardara i Vojvodine, a ranije je igrao i za Budućnost, Lokomotiv Taškent, Zetu, Jagielloniju, Gornik, Dečić i Sarajevo.

Do sada je Kojašević sakupio i sedam nastupa za A reprezentaciju Crne Gore, za koju je postigao i jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti