Bivši napadač Partizana poručuje: U ovakvom Milanu i ja mogu igrati

Valeri Bojinov najavio duel Rossonera i Ludogoretsa

Bivši napadač Partizana poručuje: U ovakvom Milanu i ja mogu igrati

S obzirom da se radi o fudbaleru koji je sa nepunih 16 godina, u dresu Leccea, debitovao u Seriji A i koji je veliki dio karijere proveo u Italiji, a pritome je još i Bugarin, Valeri Bojinov je prava osoba za najavu duela Milana i bugarskog Ludogoretsa.

Ludogorets će sutra od 19:00 sati ugostiti veliki Milan u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope. Ipak, novi napadač Rijeke Valeri Bojinov smatra da Milan više nije toliko veliki.

"Ni Milan ni Serija A više nisu kao što su bili u vrijeme dok sam igrao u Italiji...Igrao sam protiv Milana i postigao im gol na San Siru 2006. godine kada su imali Didu, Cafua, Nestu, Maldinija, Pirla i Kaku", izjavio je Bojinov za Gazetta dello Sport, pa nastavio:

"U sredini je igrao Gattuso. On je legenda, s vremenom će postati novi Mourinho. Ali u današnjem Milanu bih i ja igrao. Ne zato što Silva i Kalinić nisu u formi, nego zato što sam ja na njihovom nivou. Cutrone mi se sviđa, ali nije šampion, neće biti veliki igrač. Sviđa mi se jer igra srčano."

"Što se tiče Ludogoretsa, oni do titule u Bugarskoj dođu kao od šale. Njihova namjera je, poput ostalih balkanskih klubova u razvoju, da se nametnu u Evropi. Njihov skauting je fantastičan, imaju ekipu punu stranaca. Dovedu ih jeftino i prodaju desetostruko skuplje", poručio je nekadašnji napadač Juventusa i Manchester Cityja, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sa talentom koji sam posjedovao trebao sam igrati u Realu. Ali kao mladić sam bio eksplozivan, tvrdoglav, ipak danas sam puno zreliji, imam dvoje djece. U Lecceu sam igrao sa Vučinićem, Chevantonom, Giacomazzijem... Ta ekipa bi danas osvojila Scudetto."

Inače, Bojinov je u svojoj karijeri nastupao za Lecce, Fiorentinu, Juventus, Manchester City, Parmu, Sporting, Veronu, Vicenzu, Levski, Ternanu, Partizan, Meizhou Hakke i Laussanneu, a prije nekoliko dana je postao novi napadač Rijeke.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Batistuta
Ma sisaj kurac sta si ti napravio u karijeri, nikad ni valjo nisi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi