Kako se i najavljivalo, Milan u potpuno novom izdanju naredne sezone

Puma umjesto Adidasa

Kako se i najavljivalo, Milan u potpuno novom izdanju naredne sezone

Edmir Škorić

Milan je danas potvrdio kako će od ljeta 2018. godine nositi Pumine dresove.

Milan i Adidas su ranije završili 10-godišnju saradnju, a Rossoneri su za novog sponzora izabrali Pumu.

"Puma i Milan su danas najavili zvanično dugoročno partnerstvo, koje spaja dva od najstrašnijih, ikoničnijih i ambicioznijih brendova u nogometnoj industriji. Efektivno, 1. jula 2018. godine Puma će postati naš zvanični partner, globalni i tehnički snadbjevač i zvanični licencirani partner", poručili su iz Milana.

Puma je poznata po ugovorima s Arsenalom, Borussijom Dortmund, reprezentacijama Italije, Austrije, Kameruna, Obale Slonovače, Češke, Gane...

Također, igrači poput Grizemanna, Girouda, Agurea, Fabregasa, Balotellija, Reusa, Bellerina, Buffona i Toura vjerni su korisnici ove sportske marke.

Nije poznato koliko će trajati saradnja slavnog kluba i Pume, niti o kojem iznosu se radi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Drago mi je što mogu da objavim naše novo partnerstvo s Pumom. Želimo uzajamno poštovanje i zjaedničku strast za sportske i nogometne vrijednosti. Puma predstavlja veliki međunarodni brend i nastavit ćemo zajedno da se razvijamo na strateškom putu", rekao je direktor Milana Marco Fassone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Batistuta
Premocni dresovi Ipak je nesto ostalo od tog mitskog AC Milana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi