Bivši osvajač Zlatne lopte nakon deset godina našao trenerski posao

Slavno ime na klupi četveroligaša

Bivši osvajač Zlatne lopte nakon deset godina našao trenerski posao

A. Čaušević

Pauza između dvije sezone zna predstavljati i period kada se dešavaju trenerske promjene. Za takvu se odlučio francusko četveroligaš Chartres. 

Chartres je za novog trenera postavio Jean-Pierrea Papina, osvajača Zlatne lopte iz 1991. godine i nekada odličnog napadača Marseillea i Milana.

Papinu će to biti prvi trenerski angažman nakon deset godina kada je vodio ekipu Chateaurouxa. Za cilj će imati promociju u viši rang.

"Cilj će biti promocija, samo u tom slučaju projekat će uspjeti", kazao je 57-godišnjak koji je potpisao jednogodišnji ugovor s članom lige National 2.

Inače, Papin je sjedio na klupi na zvučnih imena francuskog fudbala Lensa i Strasoburga, međutim trenerska karijera mu nije ni približno uspješna kao igračka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi