France Football izabrao najboljih 10 igrača u historiji francuskog šampionata

Među njima i jedan Jugosloven

France Football izabrao najboljih 10 igrača u historiji francuskog šampionata

Poznati francuski časopis France Football izabrao je najboljih 10 igrača u historiji francuskog šampionata.

Iako francuska Ligue 1 važi za najslabiju među ligama petice, ne samo sada, već općenito kroz historiju, ipak je u istoj nastupalo nekoliko sjajnih fudbalera.

Upravo zbog toga i nije bilo lako izabrati one najbolje, a Francu Football se na kraju nije odlučio među popis staviti legendu PSG-a i jugoslovenskog fudbala Safeta Sušića.

Ipak, tu je jedan Jugosloven. Radi se o Josipu Skoblaru koji je svojevremeno igrao za Marseille. Skoblar je nastupio i za reprezentaciju Jugoslavije te je odigrao 32 meča i postigao 11 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Uz njega su na spisku još devetorica. Na prvom mjestu je naravno Zlatan Ibrahimović koji je od 2012. do 2016. igrao za PSG, drugi je legendarni fudbaler Bordeauxa Alain Giresse, a treći nekadašnji as Marseillea Jean-Pierre Papen.

U top 10 su i sljedeći igrači: Juninho, Henri Michel, Raymond Kopa, Bernard Lacombe, Jean-Michel Larque i Jean-Luc Ettori.

Top Komentari

Edin Merlin
Pape je za ove Babo !!!!
9 0
niko nikovic
Koji li su ovo stručnjaci sastavili da mi je samo znati
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi