Bivši prvak BiH ostao bez Alfe: "Ružno je kada sve pripremiš i onda ti neko to odnese"
(Foto: FK Modriča/Facebook) FK Modriča bivši je prvak i osvajač Kupa BiH, ali još puno posla će biti potrebno da se vrati u elitu

Ilija Jevtić napustio FK Modriča

Bivši prvak BiH ostao bez Alfe: "Ružno je kada sve pripremiš i onda ti neko to odnese"

FK Modriča je jesenji dio sezone Prve lige RS završila gostujućim porazom od banjalučkog Borca, glavnog kandidata za prvo mjesto i povratak u elitni rang bh. fudbala.

Ekipi Modriče ne ide najbolje u ovoj sezoni. Nakon serije nešto bolji rezultata Modriča je ponovo ušla u seriju loših, te je u posljednjih šest mečeva Prve lige RS upisala četiri poraza i dva remija.

Jasno je da Modriču još uvijek čeka dug put želi li se vratiti u elitno društvo i barem podsjetiti na neke slavnije dane kada je ova ekipa osvojila Kup BiH (2004.), ali i titulu prvaka BiH (2008.).

Planovima Modriče o povratku u elitu u prilog svakako ne ide ni činjenica da je klub ostao bez glavnog sponzora. FK Modriča je tako opet samo Modriča, a ne Alfa Modriča.

Naime, Ilija Jevtić, vlasnik Tvornice obuće Alfa i dojučerašnji potpredsjednik IO FK Alfa Modriča odlučio je povući se iz kluba - i sa svoje pozicije potpredsjednika i kao sponzor.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Ilija Jevtić je otkrio dva glavna razloga za ovakvu odluku.

"Kao prvo, nezadovoljan sam sportskim ocima, a to su djelioci pravde i fudbalske sudije. Kao drugo, nezadovoljan sam odnosom opštine prema sportu i klubu. To bi bila dva razloga, jednostavno bilo je dosta", istakao je Jevtić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Jevtić je čitav život u velikoj mjeri posvetio sportu, a posljednjih godina je dao dosta toga FK Modriča i ističe da smatra da ostavlja klub u dosta dobroj situaciji.

"Ostavljam ga, ali mislim da sam dosta toga uradio. Nemamo nekih dugova i što je najbitnije izmirili smo plate, primanja i premije. Ostavio sam FK Modriča čistog, urednog, a šta će sada biti i kako će dalje stvarno ne bih znao reći. Žao mi je, ali nisam više mogao... Volim sport, preko 50 godina sam u sportu. Jedan sam od najstarijih sportskih radnika u državi, bio sam djelioc pravde, ali kada sve pripremiš, uradiš dobar posao i onda ti neko to sve odnese tek tako, to je problem", poručio je na kraju Jevtić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi