Bivši prvak Engleske se vratio u Championship

Blackburn je ponovo u drugoj ligi

Bivši prvak Engleske se vratio u Championship

Fudberi Blackburna su se vratili u Championship nakon što su večeras slavili u gostima protiv Doncastera pobjedu 1:0 u okviru 39. kola League One. 

Naravno, radi se o izuzetno popularnom klubu koji je svojevremeno i osvojio Premiership, a sada će ponovo igrati u drugom razredu engleskog fudbala.

Jedini gol na večerašnjem susretu postigao je Mulgrew u 80. minuti kojim je donio tri boda svom timu, ali i plasman u viši rang takmičenja.

Blackburn je trenutno drugi u League One, odmah iza Wigana koji će također naredne sezone sigurno igrati Championship. U ovoj ligi se takmiče i klubovi poput Charltona, Portsmoutha i Blackpoola. Od pomenutih ekipa čini se da će Charlton vrlo vjerovatno igrati play off za ulazak u viši rang, a tu je i Portsmouth koji je četiri boda udaljen od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi