Navijač napao igrača Burnleyja, odbranili ga saigrači
Foto: Twitter.com/TheSunFootball

Simpatizer Blackburna 'uletio' na teren

Navijač napao igrača Burnleyja, odbranili ga saigrači

Fudbaler Burnleyja Jack Cork je napadnut od strane navijača koji je ušao na teren za vrijeme odigravanje utakmice Carabao (EFL) Kupa između Blackburna i Burnleyja.

Burnley je u gostima došao do pobjede rezultatom 2:0, a upravo nakon prvog gola ove ekipe došlo je do incidenta. 

Naime, Jack Cork je u 27. minuti postigao gol za svoju ekipu, a u trenucima kada je sa saigračima proslavljao isti, jedan navijač domaće ekipe, koji se ušetao na teren, ga je odlučio napasti.

Nepoznati navijač je uhvatio Corka za vrat, te ga je pokušao udariti, međutim Corkovi saigrači su uspjeli odbraniti svog kolegu, dok je Ashley Westwood uspio agresivnog čovjeka oboriti na pod. 


Igrači obje ekipe su zadržali navijača na terenu do dolaska pripadnika obezbjeđenja, a nakon incidenta susret je nastavljen.

Podsjetimo, između Burnleya i Blackburna vlada veliko rivalstvo, a navijači Blackburna su prije utakmice ciglama napali i autobus s navijačima gostujućeg tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi