Bivši prvak zakovan za dno 3. lige i prijeti mu gašenje
Zagreb je jedan od rijetkih klubova koji je osvajao HNL

Zagreb u velikim problemima

Bivši prvak zakovan za dno 3. lige i prijeti mu gašenje

E. Škorić

Nogometni klub Zagreb je nekada igrao važnu ulogu u HNL-u, a danas je na dnu treće lige hrvatskog nogometa.

Postoji mogućnost da Zagreb ispadne u četvrtu ligu, pošto je na dnu treće lige i ako se to dogodi, sasvim je izvjesno da će biti ugašen.

Tek u 17. kolu Zagreb je, kao bivši prvak Hrvatske, stigao do prve pobjede. Zagrepčani su pobijedili Krk s 1:0, ali i dalje su posljednji na tabeli. Ova pobjeda je došla nakon 287 dana bez slavlja, a prethodnu su ostvarili jioš 12. maja 2018. protiv Vrapča.

U Zagreb je stiglo nekoliko novih igrača, neki poduzetnici žele mu pomoći da izbjegne najgori scenarij, a priča se da se u spašavanje uključio i gradonačelnik Bandić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zagreb je klub s bogatom historijom, bio je i prvak, a u Hrvatskoj nisu mnogi to uspjeli, tek Dinamo, Hajduk i Rijeka, no danas je pred ambisom, osim ukoliko se dogodi neki veliki preokret.

Prvi je klub koji je razbio prevlast Hajduka i Dinama u osvajanju hrvatskih naslova prvaka, i prvi je hrvatski klub nakon 57 godina koji je bio državnim prvakom, a da nije bio splitski Hajduk ili zagrebački Dinamo. Trener tog slavnog naraštaja bio je Zlatko Kranjčar, a najbolji strijelac Ivica Olić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi