Predsjednik hrvatskog kluba udario fudbalera

Obračun se nastavio u svlačionici

Predsjednik hrvatskog kluba udario fudbalera

Hrvatski fudbaler Benardo Matić otkrio je da je u augustu imao fizički okršaj sa Zagrebovim predsjednikom Draženom Medićem. 

Iako je Zagreb u prošloj sezoni bio očajan u prvoligaškoj konkurenciji, mladi Matić se istakao svojim igrama i krenula je priča da će ga kupiti Dinamo, pa proslijediti na posudbu u Lokomotivu. 

Od transfera na kraju nije bilo ništa jer je Zagrebov predsjednik Dražen Medić ohladio Dinamo visinom obeštećenja, a Matić je potom potpuno nestao sa fudbalske mape. Ove sezone je odigrao svega dva meča u 2. HNL. 

"Još je bio august. Na treningu smo bili podijeljeni u dvije ekipe, a moji su gubili i nekako bezvoljno igrali. Ja sam izgubio živce i napucao loptu što je jako razljutilo mog predsjednika-trenera Dražena Medića. On mi se tada obratio riječima: 'Udavit ću te', na šta sam mu ja odgovorio kako je najbolje da odem s treninga", ispričao je Matić pozadinu cijele priče i potom nastavio: 

"Kada sam krenuo prema svlačionici, Medić mi se ispriječio i vratio me na teren. Kako sam bio dosta rastresen, nisam baš nastavio u dobrom ritmu, što je Medića dodatno razljutilo, pa mi je prišao i udario me. Naravno da sam nakon toga odmah otišao do svlačionice, ali on je krenuo za mnom te smo u svlačionici imali, ajmo to tako nazvati, dodatni obračun. O detaljima ne bih, ali nije bilo ugodno", otkrio je Splićanin za Sportske novosti. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Matić je u prošlosti igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a prije nego što je došao u Zagreb još je bio član Junaka iz Sinja i omladinskih kategorija Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi