Bivši Realov boss: Zidane je slučajno postao trener
Calderon je bio predsjednik Madriđana od 2006. do 2009.

Ramon Calderon predvidio ostavku

Bivši Realov boss: Zidane je slučajno postao trener

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon još prije mjesec dana predvidio je da bi moglo doći do ovakog epiloga u Real Madridu, ostavke Zinedinea Zidanea, bez obzira na treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Calderon je još ranije izjavio da je Real ove sezone posramljen od Barcelone u Prvenstvu te da samo od Zidanea zavisi hoće li i dalje i koliko će biti trener, jer "u slučaju osvajanja Lige prvaka niko mu ne bi mogao dati otkaz".

"Zidane će otići iz kluba kada on to odluči. On uopće nije trebao biti trener. To se desilo sasvim slučajno, nakon što je upola sezone Rafeal Benizet dobio otkaz. Čak sumnjam da je razmišljao o trenerskom poslu dok je bio igrač. Prihvatio je poziciju hrabro i postao jedan od najuspješnijih trenera ikada. Zato mislim da nikada ne bi dobio otkaz. Ukoliko ne bude trener naredne sezone, to će biti njegova odluka", kazao je Calderon prije mjesec.

On je bio predsjednik Reala od 2006. do 2009. prije nego je njegovo mjesto došao Vicente Boluda, a onda je kormilo ponovo preuzeo Florentino Perez kojeg je Calderon 2006. naslijedio. Nerijetko je bio žestoki kritičar poteza aktuelnog predsjednika, ponajviše jer je dopustio odlazak Josea Mourinha, mada je i Calderon sam konstantno bio izložen pritiscima i kritikama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je pravi momenat za sve, možda djeluje malo čudno, ali sam donio odluku za dobrobit igrača, kluba i svoju. Ovaj tim mora nastaviti pobjeđivati i mora doživjeti promjene nakon tri godine, drugi glas, drugi metod rada. Volim ovaj klub i predsjednika koji mi je dao šansu da igram za ovaj klub, a potom i da ga treniram. Klub iz mojih snova. Međutim sve se promijenilo i to je razlog zbog kojeg sam odlučio da je trenutak da odem", kazao je Zidane ne priciziravši šta se promijenilo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi