Bivši selektor Bugarske napravio skandal na Kipru

Optužio trojicu igrača za namještanje

Bivši selektor Bugarske napravio skandal na Kipru

Bugarski trener Ivajlo Petev dospio je u centar skandala nakon što je javno optužio trojicu fudbalera Omonije za namještanje utakmica, a Upravu kluba da su znali za mutne radnje.

Nekadašnji trener Dinama je Omoniju preuzeo 14. decembra 2017. godine, a dobio je otkaz zbog spornog intervjua koji je dao za bugarske medije.

Omonia je bila u seriji od tri uzastopna poraza, a Petev je navodno izjavio da su Renato Magrassa, Alex Soares i Rafa Lopez (Portugalci) igrali krajnje sumnjivo u nekim utakmicama i da su mu, na taj način, radili iza leđa.

Da stvar bude gora, Petev je javno kritikovao i Upravu kluba iz Nikozije i zbog toga će morati na sud. Iz Omonije su se saopštenjem već oglasili da će tužiti Peteva zbog toga što je ukaljao ugled kluba, a trojica fudbalera su ga tužila zbog klevete.

Petev se kasnije pravdao da su bugarski mediji pogrešno protumačili njegove riječi i da je izjava izvučena iz konteksta, ali to će morati dokazivati i pred sudom.

Ivajlo Petev je u dosadašnjoj karijeri trenirao Ludogorec, Levski, AEL Limassol, Dinamo Zagreb i reprezentaciju Bugarske, koju je vodio od 2014. do 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi