Bivši trener Čelika ima novi klub: Preuzeo je trećeligaša

Potpisao ugovor na godinu i pol

Bivši trener Čelika ima novi klub: Preuzeo je trećeligaša

Bivši trener Čelika iz Zenice Cihat Arslan našao je novi posao.

Ovaj 39-godišnji turski stručnjak je bio angažmana otkako se u maju 2019. godine razišao sa Čelikom, a nakon kraće pauze odlučio se vratiti trenerskom poslu i preuzeti kormilo Manise. 

Klub je to koji se takmiči u trećem po jačini rangu u Turskoj, a Arslan je, kako pišu tamošnji mediji, potpisao ugovor na godinu i pol i već odradio prvi trening s ekipom.

Arslanov zadatak u narednim mjesecima bit će da Manisu uvede u viši rang, za što postoje realne šanse s obzirom da je klub polusezonu okončao na drugom mjestu s dva boda manje u odnosu na vodeći Samsunspor.

Kroz dosadašnju trenersku karijeru Arslan je imao priliku raditi i brojnim klubovima iz Turske. Vodio je, između ostalog, Akhisarspor, Adanaspor, Karsiyaku, Balikesirspor, Anliurfaspor, Istanbul BB, Goztepe...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi