Bivši trener Čelika spasio Solin ispadanja iz lige na 100. godišnjicu kluba
Bivši trener Čelika, Viteza i Širokog Brijega spasio klub od ispadanja u niži rang, te još jednom pokazao da je trener koji zna kako klub ostaviti u ligi, odnosno izbjeći ispadanje što je već dva puta prije Solina uradio sa zeničkim Čelikom

Boris Pavić sa Solinom ostao u 2.HNL

Bivši trener Čelika spasio Solin ispadanja iz lige na 100. godišnjicu kluba

D. Kurbegović

Kao što smo ranije pisali ekipa Varaždina novi je član 1.HNL, dok je pred današnje posljednje 26. kolo bilo dosta nepoznanica, kada je u pitanju ekipa koja ispada iz lige.

Pet ekipa je strahovalo za opstanak, a na kraju ligu će napustiti ekipa Lučkog, koja je osvojila 24 boda, te je samo bod dijelio od opstanka u ligi.

NK Solin koji ove godine slavi 100 godina kluba nakon prvog dijela sezone zauzimao je posljednje mjesto na tabeli. Rukovodstvo kluba u zimskoj pauzi za trenera je dovela bivšeg trenera Čelika, Viteza i Širokog Brijega.

Riječ je o Borisu Paviću, koji je na početku ove sezone vodio tim Širokog Brijega, ali je smijenjen na Pecari, iako je nakon sedam kola bio jedini trener bez poraza u ligi. Ipak rukovodstvu kluba odlučilo je da raskine saradnju s ovim trenerom. Pavić nije dugo bio bez posla, te se odlučio na polusezoni prihvatiti teškog posla, a to je ostaviti NK Solin u 2.HNL na 100 godišnjicu kluba.

Danas je Solin slavio Pavića, koji je u drugom dijelu sezone u 13 utakmica upisao samo dva poraza, te prvenstvo okončao na 10 mjestu s 28 bodova na svome kontu.
Pavić se tako specijalizirao za spašavanje ekipa koji se grčevito bore za opstanak, tako je već dva puta ostavio Čelik u Premijer ligi, dok je to uspio i s ekipom Solina.

Sigurno da ovaj stručnjak iz Sinja neće ostati u Solinu, te se u narednom periodu očekuje novi angažman, a možda i povratak u Premijer ligu na klupu nekog kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Borise voli te Zenica
3 2
100
Bravo! U trenutku kad su te izabrali to više nije bila nemoguća misija. Sretno u budućem radu jer zaslužuješ bolje!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi