Bivši trener Uniteda Lingarda izjednačio s Iniestom: Ima takve kvalitete...
Foto - EPA

Zanimljivo poređenje

Bivši trener Uniteda Lingarda izjednačio s Iniestom: Ima takve kvalitete...

Midhat Šljivak

Jesse Lingard igra zaista očajan fudbal u posljednjih godinu i po.

Ovaj 27-godišnji fudbaler nije zabio gol u Premier ligi još od decembra 2019. godine, no usprkos očajnom učinku i katastrofalnoj formi postoje oni koji ga smatraju igračem sličnim legendarnom Andresu Iniesti.

Rene Meulensteen, nekadašnji trener Manchester Uniteda, smatra kako Lingard ima Iniestine kvalitete.

"Jesse je često išao na posudbe, ali se uvijek vraćao. Louis van Gaal mu je dao šansu i to je ono što mu je trebalo. Jesse je uvijek imao igračke kvalitete kakve je Iniesta imao u Barceloni", rekao me Meulensteen i nastavio je:

"Po mom mišljenju on je tip igrača koje protivnici izuzetno teško čuvarju. Loša forma je uzrokovana manjom samopouzdanja", uvjeren je on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meulensteen radio u Manchester Unitedu od 2001. do 2013. godine uz kratak izlet u ekipu danskog Brondbyja.

Trener prvog tima je postao 2007. godine i tamo je ostao do 2013. godine kada je otišao u ruski Anži. Trenutno je pomoćnik selektora Australije Grahama Arnolda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ovaj pod hitno treba psihijatra malo da obidje
4 2
eye of the tiger
Ako je on Iniesta ja sam Pele
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti