Bivši trener Želje s Jagodinom osvojio Kup Srbije

Vojvodini ukleta finala

Bivši trener Želje s Jagodinom osvojio Kup Srbije

Edmir Škorić

Nogometaši Jagodine prvi put su osvojili trofej Kupa Srbije i to nakon pobjede nad Vojvodinom u finalu.

I dok su Novosađani igrali ranije pet puta finale Kupa Srbije, za Jagodince je ovo bilo prvo takvo iskustvo i odmah su stigli do trofeja.

 

Poveli su nogometaši Jagodine u 15. minuti. Cvetković je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je u petercu pgoodila Jokića u ruku, a penal za vodstvo Jagodine iskoristio Đurić. 

 

Očekivano je drugo poluvrijeme proteklo u nešto boljoj igri Vojvodine, koja je sve više napadala kako su minute proticale, ali Jagodina je uspjela da se odbrani i da proslavi najveći trenutak u klupskoj povijesti.

 
Inače, Jagodinu sa velikim uspjehom vodi bivši trener Željezničara Simo Krunić.

 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kup Srbije, finale:

Jagodina - Vojvodina 1:0 (Đurić 15 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.