Bivši trener Željezničara pronašao posao: Miloš Kostić u novoj ulozi
Kostić je posljednji angažman imao u Grčkoj, gdje je vodio PAE Iraklis

Vratio se u Sloveniju

Bivši trener Željezničara pronašao posao: Miloš Kostić u novoj ulozi

Četrdesetšestogodišnji slovenački trener Miloš Kostić, koji je 2016. godine imao priliku kratko voditi Željezničar, pronašao je novi posao.

Kostić je posljednji angažman imao u Grčkoj, gdje je kratko vodio PAE Iraklis koji je zbog dugovanja izbačen u najniži rang, međutim nakon nekoliko mjeseci pauze vraća se poslu.

U narednom periodu Kostić će raditi kao stručni vođa u omladinskoj školi ljubljanske Olimpije, što je potvrdio i prvi čovjek ovog kluba Milan Mandarić.

"Olimpija je u Milošu Kostiću i Miloradu Mitroviću, koji će biti na čelu omladinske škole, dobila vrhunske stručnjake koji klubu daju novu dimenziju. Ne odstupamo od naše filozofije da je razvoj škole i igrača ključan za Olimpiju", rekao je predsjednik Olimpije Milan Mandarić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Kostićeva trenerska karijera je dobro poznata u slovenačkim fudbalskim krugovima. Osim što je samostalno trenirao Iraklis, Acharnaikos i Željezničar, Kostić je također imao priliku voditi kadetsku i juniorsku reprezentaciju Slovenije, te biti pomoćnik u Crvenoj zvezdi i Liersu.

Top Komentari

Posjetilac
Kada njega vidim onda pomislim da bih i ja mogao biti trener.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi