Bivši Zmaj nakon skoro 15 godina napustio klub
Foto: SV Mattersburg

Uz fudbal gurao je i školu

Bivši Zmaj nakon skoro 15 godina napustio klub

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Nedeljko Malić (32) rastao se sa Mattersburgom.

Banjalučanin je u Mattersburg došao na mala vrata iz BSK-a. Na treninzima ga je uočio Adnan Mravac i ponudio mu priliku da dođe na probu, što je ovaj objereučke prihvatio ni ne sluteći da će godinama kasnije postati kapiten i apsolutna legenda austrijskog prvoligaša.

Od 2006. godine do danas Malić je odigrao više od 300 utakmica u dresu Mattersburga, a ona subotnja protiv Austrije Beč je, ispostavit će se, bila ujedno i posljednja.

"Zbogom kapitenu! Mattersburg se zahvaljuje Maliću na nevjerovatnih skoro 15 godina saradnje. Za to vrijeme je sazrio od stidljivog 17-godišnjaka koji nije znao ni riječ njemačkog jezika do akademskog građanina", saopštili su iz Mattersburga.

Malić je na rastanku kazao kako će Mattersburg kao klub zauvijek ostati u njegovom srcu, a ostaje da se vidi da li će kopačke okačiti o klin i okrenuti se onom za što se školovao. Kada smo prije dvije godine razgovarali s njim bio je na korak od titule doktora tehničkih nauka - smjer energetika. Pokazao je da fudbal i obrazovanje mogu ići zajedno.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Prije nekoliko godina Malić je inače uzeo i austrijsko državljanstvo.

[facebook]https://www.facebook.com/svmattersburg/posts/1015857432168142?__xts__[0]=68.ARD0nsJxJIKKF3DhEyLLWcIvD7YVR36JzT25XqE-CSWGWiaJ2WJVj2UGCz8BMj0zdyTqcxBVQIb0c1Fn_IeKuZS74sF67ksG9onIra6qv6gJuxgWAlqJ0eNUl0nn2mp9z9vNPLljAzEzxJzqAplkZUXlvCg8w1at5eXCgoUVOQ-gQ_yWIcFTZDtUcUfzVdLY4F1_Aw0nZs9STUe98jePziQagqXfoql4_mKM0YnX2rgeRPENWZtjFjvQDqmw86wYPi-_VuUnRq58pFndkgqfkE5lUlbmeF-4PqpqfiEIMMKISfL9e-ht5ybSNH_lCS7-QVgpLreGRCitM8Lv1X6XhsJR8w&__tn__=-R[/facebook]

Top Komentari

nijepoznat
Sretno majstore
2 0
sport1
Primjer radnog duha i kako se treba raditi, a ako se uspije u fudbalu uspije, al se skola treba ganjati, manje se rasipaju pare od fudbala. Covjek skonta kako nije lako zavrsiti skolu i raditi cijeli mjesec, neki pa i solidan posao, za sedmicnu platu nekog prosječnog fudbalera cak iz nase nize razredne Premijer Lige. Sportski pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi