Bizarna klauzula u ugovoru Andrea Gomesa
Foto: EPA

Imali su prevelika očekivanja

Bizarna klauzula u ugovoru Andrea Gomesa

E. Čaušević

Portugalski reprezentativac Andre Gomes prošlog ljeta stigao je u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Valencije.

Nakon odličnih igara na Evropskom prvenstvu čelnici Barcelone odlučili su kupiti veznog igrača Valencije, ali se Andre Gomes nije baš pokazao u prvoj sezoni na Nou Campu. Navijači Barce su poprilično nezadovoljni njegovim igrama, a pojedini se čak nadaju da će ga Barca prodati već ovog ljeta.

Međutim, kada se pogledaju stavke u ugovoru portugalskog igrača s Barcom onda se jasno moglo vidjeti da su Katalonci imali zaista ogromna očekivanja. Pored mnogih staviki u ugovoru ovog 23-godišnjeg igrača nalazi se i jedna zaista bizarna klauzula.

Naime, Barcelona i Valencia su se dogovorili da kluba sa Nou Campa mora platiti Šišmišima 15 miliona eura ukoliko Andre Gomes osvoji Zlatnu loptu kao igrač Barce. Ipak, nakon njegove prve sezone u Blaugrani ova očekivanja su zaista prevelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi