Valverde: Cilj mi je Barcu napraviti još većom
Foto: EPA

Novi trener Katalonaca

Valverde: Cilj mi je Barcu napraviti još većom

E. Škorić

Ernesto Valverde potpisao je za Barcelonu i predstavljen je kao novi trener na Nou Campu.

Valverde je nedavno raskinuo ugovor s Athleticom i ubrzo je predstavljen kao nasljednik Luisa Enriquea u Barceloni. U prvom obraćanju javnosti bivši igrač Katalonaca jasno je poručio šta ima za cilj.

"Privilegija je doći ovamo. Osjećam se sretno i ponosno da me klub imao na umu i da mi je ponudio posao", rekao je Valverde za službenu stranicu Barcelone.

"Uzbuđen sam zbog nove faze u mom životu. Ovo je ogroman izazov i imam namjeru da Barcu učinim veću nego što je sada. Želim da navijači uživaju u igrama i rezultatima", dodao je novi trener viceprvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je ove sezone osvojila Kup Kralja, no jasno da to ne zadovoljava navijače ovog kluba, pa će Valverde pokušati da vrati titulu La Lige ili Lige prvaka na Nou Camp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi