Bizarni problemi za Kosovo pred historijski meč

Ne zna se ko sve može igrati

Bizarni problemi za Kosovo pred historijski meč

Edmir Škorić

Reprezentacija Kosova sutra protiv Finske igra svoj prvi zvanični meč.

Kosovo će u Finskoj otvoriti historijske kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo, no selektor Albert Bunjaki je zabrinut.

Naime, još u Kosovskom nogometnom savezu čekaju na FIFA-ino odobrenje za nastup šestorice nogometaša.

"Ne znam hoću li moći računati na šestoricu igrača. No, svi izgledaju vrlo motivisani i pripreme će se nastaviti do nedjelje, a onda ćemo trenirati na stadionu na kojem igramo. Jedno nas malo brine činjenica što ne znamo koji igrači sve mogu da igraju", kazao je Bunjaki.

Igrači koji su upitni i koji tek čekaju odobrenje od FIFA su Amir Rrahmani, 22-godišnji stoper koji je nastupao dvaput za Albaniju, Valon Berish (23, veznjak, 19 utakmica za Norvešku), Alban Meha (veznjak, 30 godina, sedam utakmica za Albaniju), Herolind Shala (24 godine, veznjak, tri utakmice za Albaniju), te Milot Rashica, 20-godišnji veznjak koji je imao dva nastupa u dresu Albanije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U Kosovskom nogometnom savezu žele da "otmu" Xherdana Shaqirija, Granita Xhaku, Shefkija Kuqija, te Lorika Canu. Prva dvojica igraju za Švicarsku, treći za Finsku, a Cana za Albaniju i postoji velika mogućnost da svi oni nastave da nastupaju za trenutne reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti