Bizarni ritual Emeryja prije utakmice je koštao Arsenal Lige prvaka?

Potez koji se pokazao kao loša ideja

Bizarni ritual Emeryja prije utakmice je koštao Arsenal Lige prvaka?

S. Pašalić

Arsenal je doveo sebe u situaciju da bi vrlo lako mogao ostati bez Lige prvaka naredne sezone.

Ekipa Unaija Emeryja je imala seriju dobrih rezultata te se činilo da bi mogla ipak doći do četvrtog mjesta koje vodi u Ligu prvaka, ali je serijom od tri poraza zaredom svela te šanse na minimum.

Sada je otkriveno da je trener Arsenala imao ritual prije utakmica, ali čini se da im je on donio samo loše rezultate.

Ameesh Manek, koji je prvenstveno zadužen za organizaciju putovanja Arsenala, obavio je ritual prije šokantnog poraza od Crystal Palacea nakon čega su Topnici izgubili još dvije utakmice.

Prema navodima engleskih medija Manek je bio u sredini kruga kojeg su činili igrači Topnika i vikao: 'Mi smo Arsenal, niko ne dolazi u naš dom', a igrači su uzvikivali istu stvar u nekoj vrsti hake - plesa koji izvode Maori sa Novog Zelanda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Emery je tokom sezone rotirao čovjeka koji se nalazio u sredini i tu se većinom nalazio neko iz pomoćnog osoblja, što bi moglo iznenaditi navijače kada znaju da je naredbe igračima koji vrijede milione izdavao neko ko je zadužen za organizaciju putovanja.

Ova ideja je došla od Davida Priestleya koji radi kao psiholog u Arsenalu, a cilj je bio da svi osjete kako su dio tima, ali ovaj bizarni ritual nije bio učinkovit u porazima od Palacea, Wolvesa i Leicestera.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije