Bizarno: Stadion na kojem se igra španski Superkup nema struje

Pred duel Barcelone i Seville

Bizarno: Stadion na kojem se igra španski Superkup nema struje

Midhat Šljivak
Teme:

Španski Superkup ove godine će biti odigran u marokanskom gradu Tanžiru.

Međutim, 15 dana prije utakmice između Barcelone i Seville koja se igra 12. augusta, dogodio se bizaran problem. Struje na stadionu Ibn Batuta nema, a razlog je sasvim jednostavan. Nisu plaćeni računi.

Ipak, vjeruje se kako će do utakmice Superkupa sve biti sređeno jer Marokanci ne žele da se blamiraju.

"Činimo sve kako bismo riješili ovaj problem. Niko ne želi da upropastimo tako veliki događaj", poručeno je iz organizacionog odbora Superkupa.

Još uvijek nije poznato ko će isplatiti novac. Vjeruje se da će država na kraju izmiriti obaveze jer se radi o zaista velikom događaju koji je važan za Afriku, a posebno za Maroko.

Ovo je prva utakmica španskog Superkupa u historiji koja se igra van Španije i svakako je događaj samim tim još veće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti