Bjelica neće dugo čekati na novi angažman

Nedavno napustio Dinamo

Bjelica neće dugo čekati na novi angažman

S. Mlaćo

Nenad Bjelica neće dugo čekati na novi angažman.

Prema nezvaničnim informacijama, Bjelica bi mogao na klupu turskog Fenerbahčea.

Navodno bi zarađivao 1,5 do 2 miliona eura.

Bjelica je prije par dana odlučio sporazumno se razići sa Dinamom.

Index.hr piše da će Bjelica na konto odštete zbog prekidanja ugovora koji je trebao trajati još godinu i po inkasirati čitavih milion eura. To je iznos jednak 2/3 njegove godišnje plate u Dinamu.

Po odlasku sa Maksimira kazao je.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Odlazim iz Dinama na obostrano zadovoljstvo. Moj odnos klubom je bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali odjednom je sve to nestalo. Sa Zdravkom Mamićem sam zadnji put pričao 18. marta i planirali smo novu sezonu. Za dvije godine saradnje nismo se nijednom uspjeli posvađati", kazao je Bjelica, a onda otkrio šta je presudilo:

"Nedostajalo je komunikacija u odlukama oko smanjenja plaća", ističe Bjelica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti