Bjelica: Pravedan rezultat, čekamo ih u Zagrebu
EPA

Dinamu bod protiv Šahtara

Bjelica: Pravedan rezultat, čekamo ih u Zagrebu

Dinamo predvođen Nenadom Bjelicom osvojio je bod na gostovanju u Ukrajini.

Modri su pružili vrlo dobru partiju, agresivnost je bila na nivou, ali na kraju morali su se zadovoljiti bodom (2:2) koji ih je zadržao na drugom mjestu u grupi C.

Nakon utakmice u Harkivu nezadovoljan nije bio ni trener Nenad Bjelica, koji vjeruje da će njegovi izabranici imati više sreće u revanšu koji se već za 15 dana igra u Zagrebu.

"Zadovoljan sam igrom i kako smo se prezentovali. Imali smo dobrih prilika, mogli smo ostvariti i bolji rezultat, ali 2:2 je na kraju možda i najpravednije. To nam daje šansu da se borimo za najveće ciljeve u Ligi prvaka. Sve u svemu, ponosan sam na dečke", izjavio je Bjelica nakon utakmice.

Zagrepčani žele u revanšu pokazati Šahtaru šta je to domaća atmosfera i na krilima navijača doći do pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio bi žal za pobjedom da nam je ovo bila zadnja utakmica i da nam nije ostvarila plasman dalje. Ovako, ostali smo na istom razmaku, drugi smo bez obzira na rezultat utakmice Cityja i Atalante, tako da imamo i dalje sve u svojim rukama. Slijedi utakmica u Zagrebu u kojoj bismo pobjedom napravili velik korak prema našim ciljevima."

Za Dinamo su strijelci večeras bili Olmo i Oršić, dok su za ukrajinski sastav pogađali Konoplyanka i Dodo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi