Bjelica: Pun stadion opterećenje igračima? Ma kakvi...

Trener Dinama najavljuje utakmicu godine

Bjelica: Pun stadion opterećenje igračima? Ma kakvi...

Zagrebački Dinamo će večeras imati veliku priliku da se ponovo plasira u grupnu fazu Lige prvaka, u kojoj je posljednji put nastupio prije dvije godine.

Modri će na svom terenu dočekati Young Boys protiv kojeg, nakon 1:1 u prvoj utakmici u Bernu, imaju vrlo dobre šanse za prolaz dalje.

Zagreb nakon dugo vremena trese fudbalska euforija, Maksimir je rasprodan a to je ono što posebno veseli trenera hrvatskog prvaka Nenada Bjelicu.

"Radujem se što ćemo igrati na punom stadionu. Hoće li to biti opterećenje igračima? Ma kakvi, opterećenje je kad je stadion prazan, kad igrate pred dvije hiljade ljudi. Onda je teško. Jesu oni profesionalci, ali razumijem ih kada ne mogu biti sasvim koncentrisani kada igraju u takvim okolnostima. Druga je priča kada te nosi publika, to nikako ne može biti opterećenje. Na kraju krajeva, imamo mnogo igrača koji su već igrali u atmosferi kakva će biti protiv Young Boysa, oni su iskusni i bitno je da se fokusiraju na teren", rekao je Bjelica, te nastavio:

"Young Boys je zabijao barem jedan gol na posljednjih 35 utakmica, znamo za taj podatak, ali i mi smo na svih 12 utakmica otkako sam ja trener. Bio bih razočaran jedino da moji igrači ne daju sve od sebe, ali to se neće dogoditi".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako pobijedimo Young Boys, to će biti moja najveća i najdraža pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do velikog uspjeha. Moramo igrati kao tim, pokazati emociju prema klubu, čak i oni igrači koji nisu ponikli ovdje a ima ih dosta. Uvjeren sam da imamo ogroman potencijal i želimo ga iskoristiti. Protivnika respektujemo, ali nećemo ništa čekati, idemo na pobjedu i nadam se da ćemo utakmicu otvoriti bolje nego onu u Bernu", riječi su Dinamovog trenera.

Revanš meč Dinama i Young Boysa igra se večeras na Maksimiru s početkom u 21 sat, a utakmici će prisustvovati oko 30.000 navijača što je i puni kapacitet stadiona za ovu priliku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
2-0 za Dinamo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi