Dinamo prelomio: Bjelica je 'bivši', mijenja ga potpuni trenerski anonimus

Pišu hrvatski mediji

Dinamo prelomio: Bjelica je 'bivši', mijenja ga potpuni trenerski anonimus

Nenad Bjelica je bivši trener Dinamo Zagreba, prenose hrvatski mediji.

Uprkos silnim uspjesima od dolaska na klupu Modrih, Bjelica se žestoko zamjerio rukovodećim organima kluba kada je odbio smanjenje plate i stao iza igrača koji također nisu pristajali na to.

Njegov kompletan stručni štab poslije toga dobio je otkaz i danima se pisalo i razmišljalo o tome šta će biti s Bjelicom.

Na kraju je neslužbeni gazda kluba Zdravko Mamić odlučio da i njemu pokaže gdje su izlazna vrata kluba te je već pronašao zamjenu.

Kada se dogovore uslovi raskida ugovora između Dinama i Bjelice, Modri će odmah imenovati Igora Jovičevića za novog šefa struke, prenose Hrvati.

Jovičević je jedno potpuno anonimno ime koje je do sada vodilo ekipe Karpate i Celja iz Ukrajine, a na klupu Modrih dolazi iz juniorskog tima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za kraj dodajmo kako je Bjelica na klupu ekipe iz Zagreba sjeo u maju 2018. godine i od tada je vodio ekipu do osmine finala Evropa lige i grupne faze Lige šampiona. Ostvarene su neke vrlo značajne pobjede kao što je ona protiv Atalante od čak 4:0 na Maksimiru.

Ipak, sve to nije bilo dovoljno, i Hrvati prenose kako je njegov odlazak iz kluba praktično završena stvar i da se čeka samo zvanična potvrda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi