Turski novinar izazvao haos tekstom o Bjelici: Uhljebio je sina, slao privatni avion po suprugu

Tvrdi da su svi sretni što je otpušten

Turski novinar izazvao haos tekstom o Bjelici: Uhljebio je sina, slao privatni avion po suprugu

Esmer Oštraković

Nakon manje od pola godine provedenih u klubu, Nenad Bjelica dobio je otkaz u Trabzonsporu i tako je na neslavan način završio ovu epizodu.

Ekipi je preuzeo krajem prošle sezone, a užasne igre na početku nove sezone bile su razlog zbog kojeg je Bjelica dobio otkaz.

Doveo je trener iz Hrvatske čak 16 igrača, a otjerao mnogo više. Otkaz je dobio jer je nakon osam kola za prvoplasiranim Fenerbahčeom kasnio 12 bodova.

Novinar iz Turske, Gokturk Kagan, posvetio je veliki tekst Nenadu Bjelici nakon što je dobio otkaz u Trabzonsporu.

"Navijači smatraju da je Bjelica nepravedno otpušten, da je žrtvovan. Mislio sam isto i bilo mi ga je žao. Odlučio sam da istražim šta se sve dogodilo. Razgovarao sam sa ljudima iz njegovot stručnog štaba, igračima koje je doveo i otjerao.

Oglasi

Kada sam sve sumirao, dobio sam samo jedan zaključak. Ne da Bjelica nije nevin, nego je on jedini krivac za ono što mu se desilo", tvrdi Kagan.

"Od samog dolaska u Trabzonspor podcjenjivao je klub i tursku ligu. Svog sina koji nema nikakvog trenerskog iskustva uhljebio je u stručni štab. Nešto tako ne bi uradio ni Fatih Terim.

Vrlo brzo se pretvorio u gazdu, a imao je nevjerovatne zahtjeve i troškove. A, sve su mu dopuštali. Tražio je od gazde privatni avion za let u Hrvatsku. Svi smo mislili da kada se vrati da će u njemu biti Bruno Petković jer nas je uvjeravao da je njegov transfer riješen. Međutim iz aviona je izašla supruga Bjelice".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kagan tvrdi da je Bjelica loš u komunikaciji sa igračima.

"Nevjerovatno je loš u komunikaciji sa igračima. Nije htio da priča sa njima i da ih sluša. Tjerao bi ih za najmanju grešku. Omur je rekao svom agentu, ne novinarima, da igra loše jer se ne može naviknuti na novu poziciju. Bjelica je to saznao i precrtao ga. Nije htio ni da priča sa njim, čak ni da ga pogleda", između ostaloga napisao je Kagan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi