Bjelicu je oduševio Guardiola: "Potez mu je bio gospodski"
EPA

Trener Dinama o susretu s trenerom Cityja

Bjelicu je oduševio Guardiola: "Potez mu je bio gospodski"

Dinamov trener Nenad Bjelica otkrio je hrvatskim novinarima detalje susreta s Pepom Guardiolom.

Zagrebački klub je u duelu odigranom na Etihadu poražen s 2:0, što je podnošljiv rezultat imajući u vidu da se radi o jednoj od najboljih momčadi na svijetu, a za dugo sjećanje Bjelici ostaje i susret s trenerom Pepom Guardiolom.

Uoči samog početka utakmice, dok je Bjelica bio okrenut, s leđa mu je prišao Guardiola i započeo konverzaciju na španskom jeziku koji Dinamov trener zna još iz vremena dok je igrao za Real Betis.

Po fotografijama se vidjelo da je susret bio vrlo srdačan, a sada kada su se dojmovi slegli, Bjelica je ispričao za 24 sata detalje razgovora sa strategom snažnog Manchester Cityja.

"Pričali smo na španskom jeziku. On je kao pravi domaćin prišao prije početka utakmice, malo smo pričali, tako ja kao domaći trener u Maksimiru pozdravim i naše trenerske goste. Gospodski je to napravio, čestitao mi je na svim mojim uspjesima, a ja sam njemu čestitao na njegovim dosadašnjim i budućim ostvarenjima", ispričao je Bjelica, pa dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Poželio mi je dobru utakmicu. Na kraju smo se rukovali, čestitao sam mu na pobjedi, a kasnije smo se još jednom kratko sreli".

Dodao je Bjelica i da je utakmica s Manchester Cityjem bila jedna od najvećih u njegovoj trenerskoj karijeri. U tu grupu svrstava i onu s Atleticom Madridom u periodu kada je vodio Austriju Beč.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije