Kakav bi to transfer bio! Velikan na Etihadu skautirao Gojaka
Foto: EPA

Informaciju donosi Mundo Deportivo

Kakav bi to transfer bio! Velikan na Etihadu skautirao Gojaka

U španskim medijima, konkretno Mundo Deportivu, osvanula je vijest kako se bh. reprezentativac Amer Gojak nalazi na meti - Barcelone.

Naš mladi fudbaler u ovoj sezoni pruža odlične partije u Dinamovom dresu i njegovo ime nebrojeno puta dosad bilo je predmet medijskih špekulacija, no posljednja koja se pojavila zvuči nevjerovatno.

Mundo Deportivo koji je tradicionalno dobro upućen u dešavanja u Barceloni piše kako se upravo Gojak nalazi na meti Blaugrane i da je skaut kluba Goran Vučević, između ostalog, pratio njegovu igru na posljednjem Dinamovom meču protiv Manchester Cityja (2:0).

Na Etihadu se Gojak nije pretjerano naigrao, utakmicu je počeo s klupe zbog 'lekcije' koju mu trener Bjelica još uvijek drži nakon lošeg izdanja u Varaždinu (1:0), no iz katalonskog lista naglašavaju da će u toku sezone naš fudbaler biti pod povećanim lupom.

"Gojaka je trener ostavio na klupi u posljednje dvije utakmice jer ga je smatrao odgovornim za taktičke pogreške koje su uzrokovale Dinamov poraz u Varaždinu od 1:0. O kvaliteti igrača, u svakom slučaju, nigdje se ne govori, a u Barci se Gojak među mladima smatra vrhunskim fudbalerom”, pišu Katalonci.

Isti medij navodi kako je Dinamo ovog ljeta imao ponude Schalkea i Leverkusena iz Bundeslige, te West Hama i Southamptona iz Premier lige, ali da je zagrebački klub odlučio kako još nije pogodan trenutak za prodaju. Isto su napravili i sa Danijem Olmom kojeg su također tražili mnogi velliki klubovi.

Na Gojaku je sada da vrati Bjelicino povjerenje i izbori se ponovo za početnih 11, a ostalo će voditi Dinamo zajedno s njegovim ocem Ahmetom koji se brine o karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Joj gluposti .. on u dinamu nije u prvoj postavi, ali eto, Barsa vidi u njemu pojacanje -.-
10 10
BiHScout
kako moze biti glupost kad pise mundo deportivo SPANSKE NOVINE NE BOSANSKE!!!!! ne serite vise vi nema te sami pojma ko da znate desavanja u spaniji ne budite ljubomorni, covjek e u 2 utakmice za bosnu pokazao da je on novi pjanic ili miske.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi