Bjelorusi stigli do prvih bodova

Bolji od Gruzije

Bjelorusi stigli do prvih bodova

Edmir Škorić

Bjeloruska nogometna reprezentacija u četvrtom je kolu upisala svoje prve bodove u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazilu 2014. godine.

Nakon tri uvodna poraza, Bjelorusi su uspjeli savladati uvijek neugodnu selekciju Gruzije. Već nakon šest minuta igre Renan je zabio za slavlje domaćih.

 

Iako se igrala tek 28. minuta, tada je postignut i posljednji gol na utakmici. Stanislav Dragun je udvostručio prednost Bjelorusa i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

 

U drugoj utakmici grupe I večeras se sastaju lideri Španjolska i Francuska, dok će odmarati selekcija Finske. Treba dodati da su Furija i Trikolori apsolutni favoriti u ovoj grupi i bila bi velika senzacija da im neko pomrsi račune do kraja.

 

Grupa I kvalifikacija za SP 2014:

Bjelorusija - Gruzija 2:0 (Renan 6, Dragun 28)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Španjolska - Francuska 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.