Bjelorusi su prkosili svima, no sada su javljaju prvi problemi

Da li će doći do prekida?

Bjelorusi su prkosili svima, no sada su javljaju prvi problemi

S. Mlaćo

Dok je većina Evrope u stanju panike zbog pandemije novog koronavirusa, u Bjelorusiji život, barem naizgled, teče normalno.

Nema restriktivnih mjera, iako zdravstveni sistem radi punom parom i pokušava locirati sve zaražene virusom Covid-19, pa i sport u Bjelorusiji cvjeta.

Posebno se to može reći za Vysshaya ligu, čija je sezona počela ovog mjeseca u jeku globalne pandemije i koja je jedini fudbalski šampionat u Evropi koji se i dalje igra - i to pred navijačima.

Ipak, čini se da uskoro slijedi prvi problemi.

Naime, navijači pojedinih klubova žele da se prvenstvo obustavi, a sve zbog epidemiološke situacije i straha od širena koronavirusa okupljanjem na tribinama, odnosno utakmicama.

Sve su započeli navijači Shakhtyor Soligorska, a zatim im se se priključili fanovi Neman Grodno.

Pozvali su i isto skupine da učine isto.

Navijači u Bjelorusiji nose zaštitne maske na stadionima, a dobijaju i antiseptički gel za ruke. U prvenstvu su do sada odigrana dva kola.

Top Komentari

Nikoizniceg
Virus zvani panika hehe
1 1
Adnanos
Koji problemi ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi