Bjelorusija na rubu haosa, ali fudbal ne staje: Stiže Sarajevo, uskoro okupljanje reprezentacije

Dok predsjednik šeta s puškom u ruci

Bjelorusija na rubu haosa, ali fudbal ne staje: Stiže Sarajevo, uskoro okupljanje reprezentacije

Ekipa FK Sarajevo je odradila posljednji trening pred odlazak u Bjelorusiju, gdje će odigrati meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Dynama iz Bresta.

I dalje se odigravanje ove utakmice ne dovodi u pitanje iako danima u Bjelorusiji traju masovne demonstracije protiv predsjednika Lukašenka.

Demonstranti, njih desetine, pa i stotine hiljada, traže ponavljanje predsjedničkih izbora, ali Lukašenko za sada ni ne pomišlja udovoljiti tom zahtjevu.

Dok je stotinjak hiljada ljudi protestovalo u Minsku, Lukašenko je helikopterom stigao u predsjedničku palatu, a potom iz istog izašao sa puškom u ruci i od tada se od nje ne razdvaja. Mediji širom svijeta vjeruju da malo fali da čitava Bjelorusija utone u haos, ali za sada se to uopšte ne odražava na sport i fudbal.

Fudbal ne staje u Bjerlorusiji, Sarajevo će igrati (kako sada stvari stoje) protiv Dynama u srijedu, a normalno će se uskoro okupiti i reprezentacija Bjelorusije.

Selektor Mikhail Markhel je saopštio spisak od 23 igrača na koje računa za utakmice Lige nacija u septembru, a bjeloruski savez je okupljanje zakazao za 31. august. Reprezentacija Bjelorusije će tada početi s treninzima u trening kampu saveza u Vesnyanki.

Podsjetimo, Bjelorusija je zemlja u kojoj se fudbal bez smetnji igrao i kada su takmičenja širom svijeta bila suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
U Bjelorusiji lopta znaci ne staje. Brazilici su runje za njih.:D
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi