Bjeloruski mediji iznenađeni odlukom Marinovića

Nakon meča

Bjeloruski mediji iznenađeni odlukom Marinovića

A. Čaušević

Porazom 2:1 od Dynamo Bresta Sarajevo je ispalo iz Lige prvaka, ali u taboru bh. šampiona imaju puno pravo da budu ljuti i bijesni. 

Bordo tim je odigrao odličan meč i u najmanju ruku bio ravnopravan protivnik, ali teško se oteti dojmu da kiparske sudije na čelu sa Loukasom Sotiriouom nisu odlučile pobjednika.

Naime, sredinom drugog poluvrijeme Sarajevu je poništen regularan gol Mersudinu Ahmetović jer se iskusni napadač nije nalazio u ofsajd poziciji.

Iz protesta zbog takve odluke trener Vinko Marinović se nije pojavio na press-konferenciji poslije utakmice što je iznenadilo bjelurske medije.

Novinari portala Tribuna našli su se u čudu nakon što im je PR menadžerica Dynama Nina Kononyuk saopštila da neće biti u mogućnosti da postave pitanje Marinoviću.

Ispred FK Sarajevo se odmah nakon utakmice javnosti obratila direktorica Sabrina Buljubašić uz obrazloženje zašto šefa stručnog štaba nije bilo na pressici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je trebao biti gol, a sviran je ofsajd i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj sa ovog meča. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i greške. Mislim da smo večeras definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se takmičimo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da fudbal treba biti bolji i jači i želimo zaštiti naš tim od stvari kakve su se dešavale večeras. Jer u tom slučaju fudbal samo gubi, a ostaju nam frustracije. Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. I učiniću da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu", zaključila je generalna direktorica Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Bravo Vinko , smecare samo ignorisati i usput ih poslati u 3.p.m
35 2
goku_iz_sirokog
Hebite im majku, podrska iz ŠB
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi