Poznati sudija žali zbog crvenog kartona Zlatanu: "Usporeni snimak pokazuje da je bio žuti"
Foto - EPA

Bjorn Kuipers iskreno

Poznati sudija žali zbog crvenog kartona Zlatanu: "Usporeni snimak pokazuje da je bio žuti"

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović je tokom karijere napravio brojne gluposti na terenu i često je znao dobijati crvene kartone.

Međutim, i sudije su često imale mnogo oštriji pristup prema švedskom napadaču i znao je dobiti karton i kada ga ne zaslužuje.

Jedan od najboljih sudija svijeta Bjorn Kuipers je među onim koji žale što je Zlatana isključio u utakmici Chelseaja i PSG-a 2015. godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Bw1k5Gmgl_W/[/instagram]

Ibrahimović je u borbi za loptu žestoko startovao na tadašnjeg veznjaka Chelseaja Oscara i Kuipers mu je pokazao direktan crveni karton.

Nizozemki sudija žali zbog ove odluke.

"Isključio sam Zlatana Ibrahimovića nakon 31 minute. Dao sam mu direktan crveni karton. Kada pogledate normalan snimak, to je crveni karton, ali usporeni snimak pokazuje da je to žuti karton. Napravio sam grešku kao i kompletan moj tim", rekao je Kuipers.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Usprkos činjenici da je Ibrahimović dobio crveni karton, PSG je uspio nakon produžetaka da izbaci Chelsea iz Lige prvaka.

Sveci su prošli zbog pravila gola u gostima i nakon 120 minuta igre bilo je 2:2.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Hahaha a nije ni zuti bio debilu glupi al vi bubate loncice
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi