Skandal u Engleskoj - Pomračenje uma ili namjerno postignut autogol na očigled 30.000 ljudi!?
Golman Blackburna postigao je čudan autogol. Nije čudno toliko kako je promašio loptu, ali jeste da nije uslijedila "popravna" reakcija.

Golman Blackburna u centru pažnje

Skandal u Engleskoj - Pomračenje uma ili namjerno postignut autogol na očigled 30.000 ljudi!?

Eldar Ganibegović

Engleski Championship, bez obzira na to što se radi o drugom rangu fudbala u Engleskoj, važi za jednu od najjačih liga Evrope. Stoga ga mnogi prate, a danas smo bili svjedoci jedne zaista čudne situacije.

U okviru 44. kola engleskog Championshipa na Ewood Parku pred oko 30.000 navijača sastali su se Blackburn i Sheffield Wednesday. Gosti su slavili s 3:1.

Već u šestoj minuti gosti dolaze do prednosti kada je pogodio Windass. Samo tri minute kasnije stvari na početak vraća Szmodics.

Igrala se 15. minuta kada je umjesto povrede Ihiekwe kod gostiju morao napustiti teren. Zamijenio ga je Diaby.

Na naredni gol čekali smo do 58. minute. Za 2:1 prednost gostujućeg tima pogodio je Johnson.

Nakon toga uslijedio je glavni trenutak utakmice, odnosno treći gol Sheffielda koji je ustvari bio bizaran autogol. Autogol, koji je već postao predmet sumnje u Engleskoj i šire.

Oglasi

Naime, jedan defanzivac Blackburna vratio je svom golmanu loptu. Vidi se da teren nije "tepih" i da lopta odskače, te je Aynsley Pears, golman Blackburna, u namjeri da ispuca loptu, promašio loptu, odnosno udario je odozdo tako da je ona krenula ka golu.

Nije to ništa toliko neobično, no neobično je ono što je uslijedilo. Nije uslijedila popravna reakcija 25-godišnjaka, iako je imao vremena za to. U jednom momentu se čini kao da namjerno pušta loptu u gol. Pogledajte i procijenite sami.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1782031919300911169[/twitter]

Jasno, loptu nije smio da dira rukom jer mu je vratio saigrač. No, bolje i indirekt pred gol linijom, nego primljen gol unaprijed. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na društvenim mrežama već možemo vidjeti razne komentare. Mnogi sumnjaju da je riječ o namjernom puštanju, ali naravno da je to jako teško dokazati.

Zanimljivo, prije samo osam dana Blackburn je rezultatom 1:0 bio bolji od Leedsa na gostovanju, a Aynsley Pears bio je igrač utakmice s ocjenom 8.

Top Komentari

plemic
možda se i izgubio, loptu nihe smio rukom dirati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi