Blago Srbiji kada ih ima: Luka Jović donirao novac za kupovinu respiratora

Pomaže svojoj zemlji

Blago Srbiji kada ih ima: Luka Jović donirao novac za kupovinu respiratora

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac i napadač Real Madrida Luka Jović donirao je 50.000 eura za kupovinu respiratora kako bi pomogao Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Mozzart sport je objavio kako je Jović prethodno održao konsultacije sa državnim organima prije nego je pokrenuo akciju i uplatio novac za kupovinu respiratora.

On je samo jedan u nizu srbijanskih sportista koji su se uključili u akciju pomaganja državi koja se bori s koronavirusom, dok je ta pomoć uglavnom izostala kada su u pitanju bh. sportisti koji bogato zarađuju u drugim zemljama.

Nedavno je Luka imao problema po dolasku u Beograd iz Španije jer je prekršio samoizolaciju i protiv njega je podnijeta krivična prijava, pa je sada u obaveznom karantinu te će snositi određene konsekvence u Realu.

Top Komentari

user1583752673
Lik je rodjen u Bosni mogao je i svojoj Bijeljini nesto poslat ali eto
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije