Blagojević: Cilj je povratak u Premijer ligu BiH

Predsjednik Mladosti iz Velike Obarske

Blagojević: Cilj je povratak u Premijer ligu BiH

M. Jakovljević

Posljednje 22. kolo u Prvoj ligi Republike Srpske donijet će semberski derbi između Mladosti i Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići. 

Obje ekipe su već ranije obezbijedile učešće u play-offu za plasman u elitni razred bosanskohercegovačkog fudbala, pa od rezultata ovog susreta neće imati koristi osim međusobnog prestiža.

"Vjerovatno nećemo završiti na liderskoj poziciji, ali ćemo biti drugi što i nije neuspjeh. Naša obaveza je da do kraja igramo na pobjedu i da budemo bolji u međusobnom skoru, pošto je u prvom susretu rezultat bio neriješen. Bit će do dobra utakmica, obje ekipe će igrati bez pritiska", kazao je predsjednik Mladosti Borko Blagojević i potom nastavio:

"Očekujem da naši igrači dostojno završe ovaj dio prvenstva pobjedom, a onda da se dobro pripremimo za doigravanje. Naš cilj je povratak u Premijer ligu BiH. Bit će teško, iste ambicije gaji i Krupa", dodao je Borko Blagojević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pažnju također privlači i susreti Borca i Drine HE, te Tekstilca i Slobode (MG), gdje će se vidjeti ko će biti šesti učesnik play-offa. Pobjede trebaju Borcu i Slobodi, a postoje razne kombinacije koje dovode i opciju da ove dvije ekipe odigraju majstoricu u slučaju identičnog balansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi