Željo dominirao, želja i trud nagrađeni u 90. minuti

Pobjeda Željezničara u Vitezu

Željo dominirao, želja i trud nagrađeni u 90. minuti

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara savladali su danas kao gosti Vitez s 1:0 u susretu trećeg kola Premijer lige BiH.

Prvu priliku na utakmici imao je Vitez. Smriko je imao dobru šansu za Vitežane, ali Antolović je odbranio. Uzvratio je Željo u 10. minuti. Ognjen Đelmić je sjajno šutirao sa 30 metara, a golman domaćih Živković odlično brani.

Živković je bio pravi junak Viteza u ovom meču. Uspio je na fantastičan način skinuti i udarac Joce Stokića, zatim i perfektnom reakcijom zaustavlja udarac Mladenovića.

Ponovo je Stokić u finišu prvog dijela prijetio golu domaćeg tima. Ipak, ponovo Živković brani, da bi na drugoj strani i Marijan Antolović imao posla u samoj završnici.

Imao je Vitez dvije jako dobre šanse, ali golman Plavih s Grbavice je sjajno odbranio.

Prilike pred golom Viteza redale su se i u nastavku. Prvi je u drugom dijelu prijetio Žerić, zatim je dobro šutirao i Memija, potom ponovo Stokić, ali Živković sigurno brani.

Do kraja je Željo imao više od igre. Imali su terensku inicijativu, ali jednostavno nisu uspijevali da stignu do pogotka. Sadiković je u 80. minuti snažno šutirao iz slobodnjaka, ali nevjerovatni Živković je ponovo na fantastičan način odbranio.

Ipak, u 90. minuti susreta Željo je stigao do pobjede. Enis Sadiković je sjajnim udarcem matirao Živkovića za pobjedu Plavih, prvi u ovoj sezoni.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Vitez - Željezničar 0:1 (Sadiković 90')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Živković, Jurić, Jevtić, Muminović, Pezo, Kantar, Livančić, Barišić, Sadiković, Đurić, Smriko. 

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Stokić, Đelmić, Mladenović, Sadiković, Bogdanović, Kokot, Žerić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.