Blamaža bh. juniora protiv Rumunije

Poraz koji boli, ali i traži brojne odgovore

Blamaža bh. juniora protiv Rumunije

S. Mlaćo
Sramotan poraz upisala je jučer juniorska reprezentacija naše zemlje protiv odgovarajuće selekcije Rumunije. Bilo je čak 1:5.

Nakon prvih 45 minuta gosti su imali prednost od 0:1, a gol je postigao Gergely Botond u 42'.

U drugom poluvremenu dosta efikasnija igra Rumunije. Hofman Albert u 59' udvostručuje prednost gostiju, a Matej Šakota u 63' iz penala postiže jedini gol za Bosnu i Hercegovinu.

Do kraja utakmice za rumunsku U-19 selekciju su pogađali Stefan Bodisteanu u 68', Andreas Chiritoiu u 77', te Lazar Bogdan u 80'.

Svakako da ovaj poraz može da brine, a odgovore na određena pitanja trebao bi dati i selektor Ivica Barbarić. Sigurno da nismo nogometna velesila, ali pet pogodaka od selekcija koja također nije velesila zaista je bolno.

Ove selekcije će 7. septembra u 11:00 sati u Etno selu odigrati još jedan meč, a nakon toga svakako je potrebna analiza, kako rada stručnog štaba, tako i odgovore na pitanja da li se na spisku uvijek nalaze najbolji. Ako jesu, a mnogi vjeruju da nisu, zašto je razlika npr. od selekcije Rumunije toliko velika.

Za bh. tim su u ovom meču nastupili: Muhamed Šahinović, Muhamed Buljubašić, Tarik Kapetanović (46. Haris Zahirović), Tarik Muharemović (76. Muharem Trako), Mustafa Šukilović, Petar Sučić (46. Tarik Ramić), Boro Erić (46. Vukašin Daničić), Anes Krdžalić, Dino Okanović (53. Franko Sabljić), Luka Božičković (46. Viktor Grbić), Matej Šakota (76. Mihajlo Jovašević).

Top Komentari

vedin
Mlade selekcije će ubiti ovi "stručnjaci" koji pozivaju igrače za usluge i lovu.
15 0
Mowzilla
Cilj saveza je da djeci ogade repku jos prije nego se odluce za istu da igraju. Tako se otvaraju vrata slijedecem scenariju: dijaspora ce igrati za dijasporu, ono sto valja od katolika i pravoslavaca ce igrati za macehe hrvatsku i srbiju. Sve ostalo sto ne valja djavolu ce igrati za repku, samo da se zaradi od njihove prodaje, i sve tako u krug...i zato SAVEZ NAPOLjE !!!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi