Blanc odbio reprezentaciju SAD-a

Zahvalio se na ponudi

Blanc odbio reprezentaciju SAD-a

Francuski stručnjak Laurent Blanc nema namjeru preuzeti fudbalsku reprezentaciju SAD-a.

Amerikanci su u nedavno završenim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doživjeli debakl, za što je ceh platio Bruce Arena, a kao njegov nasljednik proteklih dana se pominjao bivši trener PSG-a Laurent Blanc.

Ipak, da od toga neće biti ništa pokazuje i izjava koju je Blanc dao za L'Parisien. Francuz ne planira prekidati odmor koji je započeo još 2016. godine.

"Dobio sam ponudu da preuzmem SAD, ali sam je odbio. Teško je raditi posao kada nije u pitanju vaša domovina", kazao je Blanc i potom otkriju koju reprezentaciju nikada ne bi vodio:

"Nikada ne bi bio selektor Njemačke. I to samo zato što ne znam jezik, a ko ne komunicirate, onda ste loš trener", poručio je.

Blanc je u prošlosti imao priliku raditi kao selektor reprezentacije Francuske, te kao trener Bordeauxa i PSG-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi