Allardyce se nudi: Želio bih preuzeti SAD
Foto: EPA

Trenutno bez angažmana

Allardyce se nudi: Želio bih preuzeti SAD

Prema pisanju nekih od inostranih medija, Sama Allardycea bi mogli uskoro vidjeti ponovo na selektorskoj klupi. 

Popularni Big Sam je već neko vrijeme bez angažmana. Nakon što je napustio Crystal Palace odbio je nekoliko ponuda, želeći da se odmori od nogometa, no vrlo brzo bi se mogao vratiti trenerskom poslu. 

S obzirom da je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo otpustila selektora, 63-godišnji Allardyce je izjavio da ne bi imao ništa protiv da naslijedi Brucea Arenu. 

"Bio bih zainteresovan da razgovaram sa njima ako mi se ukaže prilika. Oni godinama pokušavaju da unaprijede svoj fudbal. Mnogi veliki timovi iz Evrope gostuju tamo na predsezonskim turnejama", kazao je Allardyce, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Baza fanova je sve veća, tako da bi me svakako interesovao angažman tamo." 

U Sjedinjenim Američkim Državama sigurno cijene Allardycea i njegove dosadašnje uspjehe, a i njemu samom bi dobro došlo manje stresa i pritiska s kojim se nosio radeći u klubovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi