Blatter: Boateng nije trebao prekidati meč

"Bijeg nije pravo rješenje"

Blatter: Boateng nije trebao prekidati meč

A. Haznadarević

Čelni čovjek FIFA-e Sepp Blatter se oglasio povodom poteza napadača Milana Kevina Princa Boatenga, koji je prekinuo utakmicu zbog vrijeđanja od strane navijača.

Blatter smatra da Ganac nije dobro postupio, te da se sa rasistima treba boriti na drugi način, a ne popuštanjem.

 

"Izlazak sa terena? Ne, mislim da to nije rješenje. Ali, Italijanska fudbalska federacija tek treba da pošalje FIFA-i detaljan izveštaj šta se tačno dogodilo. Mislim da ne trebate bježati, jer na taj način ekipa predaje meč. Takve stvari su veoma osetljive, ali ponavljam da imamo nultu toleranciju prema rasizmu na stadionima, moramo se boriti protiv toga",rekao je predjesjednik FIFA-e, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Jedino rešenje su oštre sankcije, kao oduzimanje bodova ili nešto slično. Taj meč je primer da navijači treba da se ponašaju primerno, jer, koliko ja shvatam, igrač je napustio teren i ostali su krenuli za njim. Navijači poslije ne mogu da nastave sa uvredama", zaključio je Blatter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.