Blatter dobio konkurenciju

Mohammed bin Hammam se odlučio kandidirati

Blatter dobio konkurenciju

Izgleda da se bliži kraj 13-godišnjoj vladavini Seppa Blattera. Sadašnji predsjednik AFC-a Mohammed bin Hammam odlučio je kandidirati se za predsjednika FIFA-e na Kongresu 31. maja.

"Ljudi moraju da pokušaju doći do promjena. Ja ću u narednih desetak dana i zvanično objaviti kandidaturu za predsjednika FIFA-e, ali sam spreman ukoliko neko mlađi odluči da se kandiduje da se povučem u njegovu korist. Nisam još razgovarao sa Platinijem, a ukoliko on bude želio, podržat ću ga", rekao je Hammam.

Hammam je čak 14 godina mlađi od Blattera i trenutno ima veći ugled u svim kontinentalnim federacijama od Blattera. Jedino Hammam ne zna kakva je situacija u Evropi, ali će provjeriti jer dolazi na UEFA-in kongres 20. marta, te će se na licu mjesta uvjeriti u stanje među delegatima UEFA-e.

Ugled Seppa Blattera je opasno narušen zbog niza skandala u kojima se našao u posljendje vrijeme, dok je Hammam najzaslužniji za dobivanje kandidature Katara za SP 2022. godine. Hamman je ujedno član IO FIFA-e, te predsjednik FIFA Goal biroa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti