Blatter i Bin Hammam kandidati

Izbori za novog predsjednika FIFA-e

Blatter i Bin Hammam kandidati

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je danas saopćio da je do sada primio dvije kandidature za poziciju predsjednika međunarodne organizacije nogometnog saveza. Kandidature su priložili sadašnji prvi čovjek FIFA-e Sepp Blatter i Mohamed Bin Hammam iz Katara.

Glasanje je zakazano za 1. juni, dok rok za predavanje kandidature ističe u petak 8. aprila, prenose mediji.

Blatter je već 13 godina na čelu FIFA-e, dok je Bin Hammam prvi čovjek azijskog nogometnog saveza. Hammam je posljednjih godina imao značajnu ulogu na međunarodnoj nogometnoj sceni. Između ostalog je uspješno vodio katarsku kampanju za domaćinstvo svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti