Blatter: Nema više transfera djece

Predsjednik FIFA najavaljuje

Blatter: Nema više transfera djece

Predsjednik Svjetske fudbalske organizacije FIFA-e Sepp Blatter je obećao kako će bogate klubove spriječiti da iz siromašnijih zemalja klubovima otimaju igrače dok su još članovi omladinskih škola svojih klubova i maloljetni.

Blatter je reagovao na poziv predsjednika Fudbalskog saveza Brazila nakon što je još jedan mladi igrač iz te države, 17-godišnji Dodo iz Corinthiansa, završio u redovima Manchester Uniteda, a Blatter mu je dao obećanje kako će pomoći da se takvi događaji spriječe u budućnosti.

"Zaštita mladih igrača znači da više neće biti međunarodnih transfera igrača prije nego što napune 18 godina. Igrači moraju biti registrovani u omladinskim školama svojih klubova već od osme godine, kada počinju trenirati. Predsjednik brazilskog saveza me je zamolio da spriječim egzodus mladih igrača. Obećao sam da hoću." rekao je Blatter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.