Blatter sve bliže još jednom mandatu

Hamam odustao od kandidature

Blatter sve bliže još jednom mandatu

O. Lekić

Predsjednik azijske nogometne federacije Mohamed bin Hamam neće se kandidovati za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).  Kako je 61-godišnji funkcioner iz Katara kazao agenciji AFP, na izborima, koji će se održati naredne godine, on će podržati sadašnjeg predsjednika Seppa Blattera.

"Bio sam veoma jasan. Neću su kandidirati za predsjednika na narednim izborima. Podržat ću  Seppa Blattera za novi mandat",  kazao je Hamam.

Švicarac će tako najvjerovatnije ostati na čelu krovne nogometne federacije još jedan mandat, jer je  prije Hamama to isto uradio predsjednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini, koji će se usredotočiti na lovljenje još jednog mandata kod UEFA-e.

Blatter je na drugoj strani jasno iskazao namjeru da želi ostati na ovoj dužnosti i nakon 11. juna 2011, kada mu ističe sadašnji mandat. Blatter se na čelu Fife nalazi od 1998. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti