Blatter u pismu upozorio novog predsjednika FIFA-e
FOTO: EPA

Infantina čeka težak posao

Blatter u pismu upozorio novog predsjednika FIFA-e

Sepp Blatter smatra da će njegov nasljednik Gianni Infantino napraviti dobar posao kao predsjednik FIFA-e. 

Kontroverzni Blatter je izjavio kako je u petak navečer osjetio olakšanje i pad "tereta" kada je vidio da Infantino pobjeđuje na izborima za predsjednika FIFA-e, a nakon imenovanja odlučio je poslati otvoreno pismo Švicarcu u kojem je upozorio da ga čeka vrlo težak posao. 

"Čestitam ti, ali znaj da pozicija na koju si sada došao sa sobom nosi i veliku odgovornost. Od tebe će se očekivati čuda. S istim očekivanjima i ja sam se nosio proteklih godina," stoji u pismu objavljenom u Journal du Dimanche. 

"Vjerujem da ćeš ta čuda ostvariti kroz neke reforme koje sam upravo ja započeo. Ako će ti trebati savjet ili mišljenje, slobodno se javi. Zasad budi miran. Imaš dva mjeseca do prvih većih odluka. Budi spreman i oprezan. Znam da te sada svi bodre i da ti govore kako su uz tebe, ali vjeruj mi nakon što postaneš predsjednik, prijatelji postanu rijetkost", upozorio je Blatter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi