Baka nije bio na treningu Željezničara: Znači li to da je definitivno kraj saradnje?

Slišković izostao sa treninga

Baka nije bio na treningu Željezničara: Znači li to da je definitivno kraj saradnje?

M. Šljivak

Blaž Slišković nije vodio današnji trening FK Željezničar i sve su prilike da je njegova epizoda na Grbavici završena.

Legendarni stručnjak zbog porodičnih problema nije vodio ekipu u srijedu protiv Veleža, a ekipu je sa klupe predvodio Almir Memić.

Baka se na današnjem treningu Plavih ponovo nije pojavio, a vidjet ćemo da li to znači da je saradnja između dvije strane definitivno završena.

Slišković je pred put u Mostar obavijestio dvojicu članova Uprave o porodičnim problemima te da zbog toga ne može biti u Sarajevu.

Također Baka je vratio ključ od stana u kojem je živio u Sarajevu i sve to navodi da je 61-godišnjem treneru meč protiv Širokog na Grbavici bio posljednji na klupi Željezničara.

Podsjetimo, Blaž Slišković je prije mjesec dana preuzeo Željezničar nakon što se klub razišao sa Amarom Osimom.

Baka je u četiri utakmice vodio klub i ima učinak od tri poraza i jednog neriješenog rezultata.

U bogatoj karijeri Slišković je prošao dosta toga. Počelo je sve u Hrvatskom Dragovoljcu, a pored Zrinjskog vodio je još brojne klubove. Najpoznatiji su svakako Široki Brijeg i splitski Hajduk, a sa mostarskim Plemićima je dva puta osvajao naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okušao se popularni Baka i u inostranstvu. Imao je nekoliko poslova na tlu Azije, radio je u Kini, Saudijskoj Arabiji, a što se Evrope tiče jedno vrijeme je radio u Albaniji i Rumuniji.

Također, vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine. Svi se sjećamo čuvene utakmice sa Danskom na Koševu koja je završena 1:1, te je Sliškoviću i njegovim izabranicima falio jedan gol za plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Napustio klub kad su mu rekli da mora izgubiti od Borca.
17 6
Rajvosa2019
Nagadjanja i naprdjivanja - cesto ovako izbace clanak i kofol napisu tekst i na kraju postave upitnik - nidje veze / nek onda bar zvrcnu vidovitu Dzemilu nek i ona koju provali - bar bi se imali cemu smijati
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi